Vi digitaliserar optik

Ieye är ett ungt svenskt techbolag som utvecklat världens mest digitaliserade optikkedja och samtidigt ett helt nytt koncept inom optikbranschen. Vår mission är att skapa en global kedja som är ett tech-drivet alternativ till den traditionella optikern. Vi gör det enklare, billigare och roligare att shoppa glasögon. Våra pop-up butiker ingår i ett snabbt växande nätverk och är lokaliserade i köpcenters, supermarkets och apotek.

Våra syntester

Våra syntester baseras på ny hårdvara, algoritmer och adaptiva flöden. All data som samlas in under en syntest analyseras av algoritmer som beräknar fram förslag på recept och glastyper. Den slutliga ordinationen utförs alltid av en legitimerad optiker som också kan övervaka syntesterna på distans. Denna typen av syntester är en ny disruptiv teknik och ett alternativ till den traditionella synundersökningen. Tekniken är en bra lösning på den globala kapacitetsbristen av optiker och syntester. Den är också ett första steg till en helt AI-baserad optiker.

Virtuella provrum

Vi har utvecklat fotorealistiska virtuella provrum och ny teknik för 3D-mätningar. Tekniken möjliggör perfekt tillpassning av bågar och progressiva glas kan därför tillverkas med precision. ieye’s digitala provrum är mycket populära och våra kunder behöver inte längre stressa och fatta beslut i en butik. Istället kan man välja bågar när man vill och var som helst. Och man kan få smakråd av vänner och dela bilder. Enklare, roligare och ett bättre sätt att shoppa glasögon.

Automatiserad produktion

Vi har utvecklat ett helt automatiserat logistik- och produktionsflöde och vi använder ett av världens mest moderna laboratorium. Vi är online med våra butiker, laboratorium och varulager. När en kund beställer glasögon i sin mobiltelefon så startas produktionen av skräddarsydda glasögon direkt på ett av våra integrerade laboratorium någonstans i världen. Algoritmer optimerar glasen och det mesta sker utan mänsklig hjälp. Glasögonen skickas sedan direkt hem till kunden. Detta är mycket kostnadseffektivt och vi har samma kvalitet som de dyra märkesglasen. Ieye's största ägare är VD & grundare Ola Bartholdsson. Ola har tidigare grundat optikkedjan Smarteyes.

Årsstämma 2022