Progressiva glas

(Multifokala glas)

Glasguiden

Progressiva glas

Progressiva glas

För dig som är äldre än 40-45 år. Progressiva glas har flera styrkor i ett och samma glas. Normalt är progressiva glas slipade för alla vardagliga situationer. Det finns också specialglas slipade bara för dataarbete eller andra specifika avstånd och arbetsmiljöer.

Boka synundersökningstid här

För dig som är äldre än 40-45 år. Progressiva glas har flera styrkor i ett och samma glas. Normalt är progressiva glas slipade för alla vardagliga situationer. Det finns också specialglas slipade bara för dataarbete eller andra specifika avstånd och arbetsmiljöer.

Progressiva glasögon från ieye:

Ieyes progressiva glas är senaste generation glas tillverkade i organiska material och slipade exakt i din styrkor. Slipningen baseras på ny digital teknik med mer än 6 miljarder inslipningskombinationer utifrån ditt synfel. Vårt laboratorium är certifierat, toppmodernt och helt automatiserat.

Se film från vårat laboratorium →

Vad kostar progressiva glasögon?

Hos ieye kostar 2 par progressiva glasögon 198 kr / månad eller 2495 kr utan abonnemang. Allt ingår i priser och du kan välja valfri båge i hela butiken utan extra kostnad. Den senaste generationen progressiva glas med alla ytbehandlingar ingår.

Vad är progressiva glas?

Progressiva glas korrigerar synen på flera avstånd (och normalt även för astigmatism). Normalt är att nedre delen (synzonen) korrigerar för läsning på ca 30-50 cm och mellandelen av glaset för datorarbete på 50-80 cm och övre delen av glaset för långt avstånd. Progressiva glas ser ut som vanliga glas och gör att du ser klart och tydligt på alla håll, med en steglös övergång mellan de olika styrkorna.

Vad är skillnaden på olika progressiva glas?

Äldre typer av progressiva glas har smala zoner medans den senaste generationens progressiva glas har en markant ökad zonbredd. Det medför att du slipper justera ditt seende med huvudrörelser. Senaste generationen progressiva glas har också en steglös övergång från avståndsdelen till närdelen. Du får också maximal synkvalitet genom en unik slipteknik som gör att glasen anpassas perfekt för dig. Senaste generation glas ger dig ett bredare område med full synskärpa, för samtliga synavstånd i alla styrkor. ieye säljer bara den senaste generation progressiva glas.

Varför kostar progressiva glas så mycket?

Det beror på en föråldrad tradition inom optikbranschen. Förr i tiden så tillverkade man progressiva glas på olika sätt och de kostade mycket mer än enkelslipade glas. Produktionskostnaden var hög. Nu gäller inte detta längre utan alla progressiva glas slipas digitalt i automatiska maskiner, på bara 30 sekunder. På samma sätt som enkelslipade. Slipningen styrs av dataprogram och alla slipningar har samma kostnad, oavsett design. Det finns således inga anledningar till att sälja progressiva glas till höga priser eller erbjuda flera olika prisklasser.

När behöver man progressiva glasögon?

Vid 40-45 års ålder börjar ögats lins förlora sin elasticitet, vilket gör det svårare att fokusera på nära håll och att växla mellan att fokusera på nära och långt håll. Ålderssynthet (presbyopi), är något som alla påverkas då man åldras Det är en naturlig del och kommer oavsett om man har något annat synfel.

Är det svårt att vänja sig vid progressiva glas?

Det kan ta ett litet tag att vänja sig vid progressiva glas. Man måste lära dig hur man ska se genom glasen beroende på vilket avstånd man skall fokusera på. För de flesta går det dock relativt snabbt. Senaste generation progressiva glasögon som ieye säljer är moderna och lättare att vänja sig vid än tidigare.