Glasguiden

Progressiva glas

Progressiva glas

För dig som är äldre än 40-45 år. Progressiva glas har flera styrkor i ett och samma glas. Normalt är progressiva glas slipade för alla vardagliga situationer. Det finns också specialglas slipade bara för dataarbete eller andra specifika avstånd och arbetsmiljöer.

Progressiva glasögon från ieye:

Ieyes progressiva glas är senaste generation glas tillverkade i organiska material och slipade exakt i din styrkor. Slipningen baseras på ny digital teknik med mer än 6 miljarder inslipningskombinationer utifrån ditt synfel. Vårt laboratorium är certifierat, toppmodernt och helt automatiserat.

Läs mer →

Vad är progressiva glas?

Progressiva glas korrigerar synen på flera avstånd (och normalt även för astigmatism). Normalt är att nedre delen (synzonen) korrigerar för läsning på ca 30-50 cm och mellandelen av glaset för datorarbete på 50-80 cm och övre delen av glaset för långt avstånd. Progressiva glas ser ut som vanliga glas och gör att du ser klart och tydligt på alla avstånd, med en steglös övergång mellan de olika styrkorna.

När behöver man progressiva glasögon?

Vid 40-45 års ålder börjar ögats lins förlora sin elasticitet, vilket gör det svårare att fokusera på nära håll och att växla mellan att fokusera på nära och långt håll. Ålderssynthet (presbyopi), är något som alla påverkas då man åldras Det är en naturlig del och kommer oavsett om man har något annat synfel.

Är det svårt att vänja sig vid progressiva glas?

Det kan ta ett litet tag att vänja sig vid progressiva glas. Man måste lära dig hur man ska se genom glasen beroende på vilket avstånd man skall fokusera på. För de flesta går det dock relativt snabbt. Senaste generation progressiva glasögon som ieye säljer är moderna och lättare att vänja sig vid än tidigare.

Kundtjänst

Vår kundtjänst är öppen vardagar 09-17. Kontakta oss gärna om du har frågor.


Telefon 010-585 5901

Email support@ieye.com

Facebook Instagram Youtube

Copyright © 2020-2023 iEye AB, Reg. Nr. 559176-7172, Kungsportsavenyn 33, 411 36 Göteborg, Sverige