Varför vi är så unika.

ieye är en ny svensk optikkedja startad av grundaren till Smarteyes. Vår affärsidé är att erbjuda Sveriges lägsta priser på kvalitetsglasögon. Vi kan göra detta genom att arbeta på ett annorlunda sätt jämfört med de traditionella optikerna. Vi har utvecklat ny teknik, våra bågar är formgivna av våra egna designers i Sverige och vi köper glasen direkt av tillverkarna. Alltså inga fördyrande mellanhänder.

Vi digitaliserar optik.

Vi har utvecklat världens troligtvis mest digitaliserade optikkedja och samtidigt ett helt nytt koncept inom optikbranschen. Vår mission är att skapa ett modernt alternativ till den traditionella optikern. Vi gör det enklare, billigare och roligare att shoppa glasögon.

AI-styrda synundersökningar.

Våra synundersökningar genomförs med hjälp av nya AI-styrda instrument och med assistans av specialutbildade optikerassistenter. All data som samlas in under en synundersökning analyseras av algoritmer som beräknar fram förslag på recept och glastyper. Våra optiker arbetar på distans och utfärdar alla slutliga recept och ordinationer. Denna typen av synundersökning är en ny disruptiv teknik och ett alternativ till den traditionella synundersökningen.

Virtuella provrum.

Vi har utvecklat fotorealistiska virtuella provrum och ny teknik för 3D-mätningar. Tekniken möjliggör perfekt tillpassning av bågar och progressiva glas kan därför tillverkas med precision. ieye’s digitala provrum är mycket populära och våra kunder behöver inte längre stressa och fatta beslut i en butik. Istället kan man välja bågar när man vill och var som helst. Och man kan få smakråd av vänner och dela bilder. Enklare, roligare och ett bättre sätt att shoppa glasögon.

Automatiserad produktion.

Vi har utvecklat ett automatiserat logistik- och produktionsflöde och vi använder ett av branschens mest moderna laboratorium. Vi är online med våra butiker, laboratorium och varulager. När en kund beställer glasögon så startas produktionen av skräddarsydda glasögon direkt på ett av våra integrerade laboratorium någonstans i världen. Algoritmer optimerar glasen och det mesta sker utan mänsklig hjälp. Glasögonen skickas sedan direkt hem till kunden. Detta är mycket kostnadseffektivt och vi har samma kvalitet som de dyra märkesglasen.

Kundtjänst

Vår kundtjänst är öppen vardagar 09-17. Kontakta oss gärna om du har frågor.


Telefon 010-585 5901

Email support@ieye.com

Facebook Instagram Youtube

Copyright © 2020-2023 iEye AB, Reg. Nr. 559176-7172, Kungsportsavenyn 33, 411 36 Göteborg, Sverige